۱۳۹۵/۸/۲۸   1:24  ویزیٹ:3369     فرهنگی ، اعتقادی


بهداشت روانی و مذهب

 


امروزه به اعتقاد روان شناسان، مذهبی بودن یکی از عوامل مراقبت کننده در پیشگیری از ابتلای به اختلالات روانی است، به طوری که مذهب به عنوان یک مولفه درمانی در مراکز بهداشت روانی در دنیا وارد شده است و بیماران را وادار می­کنند تا به نوعی به مذهب یعنی اعتقاد به خداوند گرایش یابند. افزون بر این نقش، مذهب در حفظ سلامتی جسمانی و افزایش طول عمر نیز مورد تایید واقع شده است. پژوهشها نشان می­دهد افراد دارای گرایش بالای مذهبی خشنودی بیشتری از زندگی دارند، شادمانی بیشتری دارند و در مواجهه با رویدادهای رنج آور زندگی پیامدهای روانی،اجتمایی منفی کمتری را نشان می­دهند.
از سال 1986 علاقه به مذهب و مشاوره مذهبی در غرب افزایش یافته است به طوری که افراد شرکت کننده در مشاوره­های مذهبی ،بین سالهای 1993 تا1995 در امریکا چندین برابر شده است.
همچنین مطالعاتی که شامل صدها آزمودنی بوده­اند به این نتیجه رسیده­اند که آن دسته از مردم که وجه غالب ذهن آنها به گونه­ای است که خداوند را تنبیه کننده و توبیخ کننده می­دانند وضعیت بهداشت روانی ضعیف­تری دارند چون احساس می­کنند حمایت عاطفی لازم را از سوی خداوند دریافت نمی­کنند. معمولا این افراد دچار آشفگتی، اضطراب و افسردگی می­شوند. اما آن دسته از مردم که وجه غالب ذهنی آنها به گونه­ای است که خداوند را مهربان می­دانند، معتقدند که خداوند در حل مشکلات به آنها کمک می­کند در نتیجه بهدشت روانی مثبت تری دارند.
فصلنامه اصول بهداشت روانی شماره چهارم زمستان 1378

انتهای پیام