۱۳۹۵/۷/۱۷    ۲۳:۲۵     بازدید:۳۲۶۶       کد مطلب:۹۳۳۹۶۳          ارسال این مطلب به دیگران

رویدادها »
  ،   مسابقه محرم شماره ۶
 
جهت ورود به مسابقه اینجا را کلیک کنید.


  حضرت اَنَس بن حارث کاهلی

از شهدای کربلاست . وی از اصحاب پیامبر خدا صلی الله علیه و آله ، از طایفه بنی کاهل از بنی اسد بود که از عربهای شمال محسوب می شدند . گفته اند در جنگ بدر و حنین هم شرکت داشت . پیر مردی سالخورده ، از شیعیان کوفه بود که موقعیتی والا داشت . شبانه خود را به کربلا رساند و روز عاشورا در رکاب حسین علیه السلام به سعادتِ شهادت رسید . رجزی که می خواند ، چنین بود :
قَد عَلِمتْ کاهِلُهَا وَ دُودان     وَالخَندَفِیونَ وَقَیسُ عِیلان        بِأن قَومی آفَةٌ للاَقْران
در برخی منابع ، نام او مالک بن انس کاهلی آمده است .
 
  مسلم بن عَوسَجه اسدی

اولین شهید عاشورا که در حمله نخست به شهادت رسید . پیرمردی بزرگوار از طایفه بنی اسد و از چهره های درخشان کوفه و هواداران اهل بیت علیهم السلام بود . از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و مسلمانان باسابقه به شمار می رفت و از آن حضرت روایت هم کرده است . پارسا ، شجاع و سوارکاری نامی بود و در فتوحات اسلامی شرکت می کرد و در همه جنگهای امیرالمؤمنین علیه السلام حضور داشت . در کوفه برای حسین بن علی علیهما السلام بیعت می گرفت . مسلم بن عقیل در برنامه کوتاه مدت نهضت ، او را در رأس عده ای از طایفه مِذحَج و اسد قرار داد . در نهضت مسلم ، نقش دریافت پول از هواداران و تهیه سلاح برای نهضت را بر عهده داشت . جاسوس « ابن زیاد » ، به نام « معقل » از همین طریق به مخفیگاه مسلم پی برد .
در کربلا از یاران شجاع و فداکار امام بود . شب عاشورا که امام از یاران خواست از تاریکی شب استفاده کرده ، از صحنه خارج شوند ، یکی از کسانی بود که برخاست و ضمن اعلام وفاداری و مقاومت تا شهادت ، گفت : « وَاللهِ لَوْ عَلِمْتُ اَنی اُقْتَلُ ثمَ اُحْیی ثُم اُحْرَقُ ثُم اُذری یفْعَلُ بی ذلِک سَبعینَ مَرةً ما تَرَکتُک فَکیفَ وَاِنما هِی قَتْلَةٌ واحِدَةٌ ثُم الکرامَةُ اِلَی الاَبَد . » به خدا قسم اگر هفتاد بار کشته شوم ، سوزانده شوم و خاکسترم بر باد رود ، هرگز تو را رها نخواهم کرد ، تا چه رسد به اینکه اکنون یک بار کشته شدن است ، سپس کرامت ابدی است . روز عاشورا ، رجز مسلم بن عوسجه در مبارزه چنین بود :
اِن تَسْئَلُوا عَنی فَإ نی ذُولِبَدْ     مِن فَرعِ قَومٍ فی ذُری بَنی اَسَد
فَمَنْ بَغانا حایدٌ عَنِ الرشَد      وَکافِرٌ بِدینِ جَبارٍ صَمَد
که حاکی از بصیرت دینی و دشمن شناسی او و کافر دانستن جبهه مخالف است . سپاه دشمن چون در نبرد تن به تن یاراءی جنگیدن با او را نداشتند ، او را سنگباران کردند . چون مسلم به زمین افتاد ، رمقی در تن داشت که حسین بن علی علیهما السلام و حبیب بن مظاهر خود را به او رساندند . امام او را دعا کرد و حبیب چون نزدیک او آمد ، مسلم او را توصیه نمود که مبادا حسین علیه السلام را تنها گذارد .
 
   قیس بن مُسهر صیداوی



از شهدای نهضت امام حسین علیه السلام که پیش از عاشورا در کوفه به شهادت رسید . قیس ، از جوانمردان شجاع کوفه و از اشراف طایفه بنی اسد و یکی از نامه رسانان مردم کوفه به امام حسین علیه السلام بود . همراه مسلم بن عقیل از مکه به کوفه آمد . پس از مدتی نامه مسلم را که حاوی خبر بیعت کوفیان بود به مکه برد و به سیدالشهداء تسلیم کرد . امام حسین علیه السلام در منزلگاه « بطن الرمه » ( مکانی در منطقه حاجز ) نامه ای خطاب به کوفیان نوشت که در آن ، خبر از حرکت خویش به سوی کوفه بود . نامه را به قیس بن مسهر سپرد تا به کوفه برساند . قیس در منطقه قادسیه ، توسط حصین بن نمیر که از سران سپاه کوفه بود دستگیر شد . برای اینکه مضمون نامه و اسامی اشخاص به دست دشمن نیفتد ، قیس بن مسهر نامه را از بین برد . او را نزد عبیدالله بن زیاد بردند . تلاش والی کوفه برای دستیابی به نام کسانی که مخاطب نامه بودند بی نتیجه ماند . ابن زیاد از او خواست که یا نام اشخاص را بگوید یا بر منبر رود و در حضور مردم حسین بن علی و امام حسن و علی بن ابی طالب را لعن کند و گرنه کشته خواهد شد . وی رفتن بر منبر را پذیرفت ، اما وقتی شروع به سخن کرد ، پس از حمد و ثنای الهی ، بر حسین بن علی و امام مجتبی و امیرالمؤمنین رحمت فرستاد و عبیدالله زیاد و پدرش را لعنت کرد و مردم را به یاری سیدالشهداء فرا خواند .وقتی خبر به ابن زیاد دادند ، دستور داد او را بالای قصر برده از آنجا به زیر افکندند و شهید شد . چون خبر شهادتش به امام حسین علیه السلام رسید ، بی اختیار گریست و این آیه را خواند : « رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللهَ عَلَیهِ فَمِنْهُمْ مَن قَضی نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ ینْتَظِرُ وَ مابَدلُوا تَبدیلا ». ( مردانی که بر سر پیمان خویش با خدا ، صادق بودند ، برخی از آنان شهید شدند و برخی دیگر انتظار می کشند و پیمان را هیچ عوض و دگرگون نکردند . ) قیس ، دلیرانه به استقبال شهادت رفت و تا پای جان ایستاد و با دشمنان دین جنگید و تزلزلی نیافت .
برگرفته از : فرهنگ عاشورا- جواد محدثی







انتهای پیام

ضمائم:
نظرات بازدیدکنندگان

نظر شما درباره این مطلب


امنیت اطلاعات و ارتباطات ناجی ممیزی امنیت Security Audits سنجش آسیب پذیری ها Vulnerability Assesment تست نفوذ Penetration Test امنیت منابع انسانی هک و نفوذ آموزش هک